Október 1-jén megnyílt az Art+ Cinema!

Október 1-jén megnyitott az Art+ Cinema. A korábban Örökmozgó Filmmúzeum néven működő mozi artmoziként működik tovább, de annál több, igazi kulturális találkozási pont szeretne lenni. A játékrendi mozivetítések mellett filmhetek, filmfesztiválok, filmklubok, közönségtalálkozók, premier előtti vetítések színesítik a programot. A mozi választékában szerepet kapnak a gyerekműsorok, diafilmvetítések, illetve egyebek mellett színházközvetítések, az előtérben pedig DVD-bolt is várják a közönséget.

Budapest VII. kerületében, az Erzsébet körút 39. szám alatt 1912 óta működik mozi, amely az évtizedek során számos átalakítás mellett több néven is üzemelt már. A korábban Royal Nagymozgó, Vesta, Pentele, Mátra, és Örökmozgó néven is működő filmszínház október 1-jén Art+ Cinema néven nyitotta meg ismét a kapuit a közönség előtt. Az üzemeltető Vertigo Média kft., valamint az ingatlantulajdonos Budapest Film Zrt. megállapodása értelmében artmoziként működik tovább.

Az Art+ Cinema napi több előadásban artfilmeket vetít, ősszel premierben olyan díjnyertes fesztiválkedvencek lesznek műsoron, mint a Berlinale-díjazott Victoria, az idei cannes-i filmfesztivál zárófilmje, az Ég és jég között, a Cannes-ban gálavetítésen (Special Screening) bemutatott Barbet Schroeder-film, az Amnézia, illetve Fekete Ibolya új filmje, az Anyám és más futóbolondok a családból. Emellett a mozi műsorát a Globe Színház, és a Royal Shakespeare Company előadás-közvetítései, illetve filmklasszikusok vetítései is színesítik a Pannónia Entertainment-tel együttműködésben.

Az Art+ Cinemában filmklub-vetítések, filmhetek, filmfesztiválok is várják az érdeklődőket. A Cortex Filmklub kéthetente keddenként 18 órai kezdettel tart filmvetítést és vitát meghívott pszichológusok és filmesek részvételével. A szervezők a pszichológia bizonyos témái mentén választanak filmeket, amelyeket a meghívott előadókkal közösen veséznek ki.

A mozi előterében a Fantasy Film a despot.hu webáruházzal közösen filmes boltot alakított ki, ahol a legújabb DVD-k, Blu-ray-ek, filmes témájú könyvek és filmes ajándéktárgyak közül böngészhetnek és vásárolhatnak kedvükre az érdeklődők. Az online megvásárolt DVD-k átvételi pontjául is szolgál a bolt, ahol nyitvatartási időben 10-20 óráig vehetők át a megrendelt termékek.

Az előtérben kávézó is nyílik majd.

Az Art+ Cinema általános helyára 1100 forint, nyugdíjasok, diákok kedvezményes áron válthatnak jegyet. A pénztár az első előadás előtt félórával nyit.