Lámpagyújtogatók – DVD bemutató és közönségtalálkozó

2015. December 4.

December 4-én 16.00 órától az Art+Cinema ad otthon az első filmes csillagközi üzenet közönségtalálkozóval egybekötött DVD bemutatójának.

Lámpagyújtogatók

Színes, magyar (kultúr) Sci-fi
Rendezte:  Dr. Százados Miklós
Szereplők: 42 (!) ismert és elismert kutató, művész, sportoló, tudós szakember, üzletember és zenész honfitársunk
Hossz: 107 perc
Korhatár: Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott (III.)

Bombaként robbant a hír: egy idegen civilizáció nagy erősségű rádiójeleit észlelték Magyarországon. Maroknyi csapat kapta a megbízást, hogy elkészítsék az emberiség első filmes csillagközi üzenetét egy távoli galaxisba. A nemzetközi űrügynökségeket megkerülve, egy Kondor nevű kétes hírű hazai gyártó sufnituning hordozórakétájával kívánják ezt célba juttatni. Érdemes a szereposztásra nézni; a világ első kultúr sci-fije valódi sztárdömping: 42 ismert és elismert zenész, művész, tudós, kutató, szakember, üzletember és sportoló honfitársunktól várja a végső választ a földi lét alapvető kérdéseire. A Lámpagyújtogatók kategóriát teremt; az Androméda-köd lényei mellett kötelező élmény minden kapaszkodni vágyó földlakónak is. Az emberi(es)ség nagy filmje, popcornfilozofikus, hídverő ügy.

Az eseményre és az azt követő beszélgetésre meghívást kaptak a LÁMPAGYÚJTOGATÓK ismert és elismert szereplői, illetve alkotói; akik közül többen már jelezték is, hogy ott lesznek, pl.: Almár Iván csillagász, Pacher Tibor a Puli Space Technologies vezetője, Boldogkői Zsolt biológia professzor, Rakonczay Gábor hajós, Százados Miklós ötletgazda és rendező. De számíthatunk mások hirtelen, meglepetésszerű felbukkanására is.

16.00 órától a filmvetítése, a Lugosi teremben
18.00 órától közönségtalálkozó a film alkotóival