Menla hagyatéka – közönségtalálkozó és koccintás az alkotókkal!

2016. Január 28.

Január 28-án este 20.30-tól vetítjük a Menla hagyatéka című dokumentumfilmet, melyet Miklósi Ádám rendezett. A vetítés után koccintással egybekötött közönségtalálkozót tartunk, melyen részt vesz maga a rendező és a film producere Száki Adrián. Mindenkit szeretettel várunk!

A Dolma lányaival bemutatkozó író-rendező, Miklós Ádám ezúttal a tibeti orvoslás és a rákgyógyászat összefüggéséről készített filmet, amely minden korábbinál jobb betekintést enged a tibeti gyógyászat évszázados hagyományaiba.

A rák a modern orvostudomány egyik komoly problémájaként évtizedek óta folyamatos kihívások sokaságát jelenti a tudomány és gyógyászat számára. A súlyos betegségben szenvedők közül sokan találtak és találnak menedéket a tibeti gyógyászatban. Menlának, a gyógyító Buddhának szent helye van a tibeti gyógyászat kultúrájában. A rák bármely típusában szenvedők gyógyító mantrákat mondanak, miközben felidézik kéken tündöklő alakját, és gyógynövényeket használnak. A Menla hagyatékában Dr. Dorjee Rapten Neshar, indiai orvos elkalauzolja a nézőt a tibeti gyógyászat titokzatos és felemelő világába, ahol a reményen túl konkrét tapasztalatait osztja meg az alternatív gyógyászat sikereivel kapcsolatban. Közvetlen közelről ismerhetjük meg a tibeti orvoslást, és gyógynövény gyűjtést, amely az évszázadok során szinte semmit sem változott, és megismerhetjük a buddhizmus és a tudomány kapcsolódási pontjait.