Minarik, Sonnenschein és a többiek. Zsidó sorsok magyar filmen – Könyvbemutató

2016. Január 28.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt január 28-án 18.00 órától azt Art+Cinemába a Minarik, Sonnenschein és a többiek. Zsidó sorsok magyar filmen című kötet vetítéssel egybekötött könyvbemutatójára.

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és folyóirata, a Szombat 2001-ben megjelent könyvének új és bővített kiadása most készült el. A tanulmánykötet kiegészült az időközben bemutatott jelentős magyar filmalkotásokkal, mint a Sorstalanság (Koltai Lajos), a Saul fia (Nemes-Jeles László), a Regina (Groó Diana), a Hajnali láz (Gárdos Péter), és két rövidfilm a Türelem (Jeles-Nemes László) és Tell your children (Salamon András).

zsidosorsok

A könyvbemutatón részt vesz Sándor Pál, Groó Diana és Gárdos Péter, Schubert Gusztáv filmkritikus és Surányi Vera, a kötet szerkesztőjét. A beszélgetést Rózsa Péter vezeti.

Ezt beszélgetést követően levetítésre kerül Mérei Adolf Simon Judit című, 1915-ben készült némafilmje, Darvas Ferenc zongorakíséretével. Kiss József 1875-ben írt balladáját Balázsovits Lajos mondja el.

A könyvbemutatón és a filmvetítésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a mazsike@gmail.com címen lehet. A könyv új kiadása a helyszínen 2.500 Ft-os áron megvásárolható lesz. A MAZSIKE tagkártyával rendelkezők a könyv egy példányát ingyen megkapják.