6.45 Filmklub – Zöld hentesek

2016. Február 17.

Február 17-én a 6.45-ös Filmklubban Andres Thomas Jensen dán rendező Zöld hentesek című filmje kerül levetítésre. A film 18.45-kor kezdődik a Kertész teremben, a vetítés utáni beszélgetést Lázár Kovács Ákos esztéta tartja. Mindenkit várunk szeretettel!

Zöld hentesek

Színes, feliratos dán vígjáték

Írta és rendezte: Andres Thomas Jensen
Szereplők: Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Line Kruse,
Hossz: 100 perc
Korhatár: Tizenhat éven aluliaknak nem ajánlott!

A Zöld hentesek banális, morbid és szórakoztató elemekkel teletűzdelt vígjáték. Bjarne és Svend haverok, együtt dolgoznak Holger hentesnél. Svend nagy ambíciókkal rendelkezik, amelyeket hasonló méretű kisebbségi komplexus táplál. Bjarne barátnőjén, Astridon kívül egyáltalán nem foglalkozik semmivel. Saját hentesüzletet nyitnak, hogy megszabadulhassanak a gonosz főnöktől, Holgertől. A bolt azonban nem akar beindulni mindaddig, amíg egy bizarr véletlen folytán Svend össze nem kotyvaszt egy sajátságos ételt a biohentesbolt számára. A biznisz fellendül, de vajon továbbra is képesek lesznek-e beszerezni a különleges étel hozzávalóit.
A leginkább az Ádám almái című filmjéről híressé vált dán rendező meglepetésekkel és szatirikus morbiditással teli története szintén az áldozat, elfogadás és halál fogalmakat járja körül. A kannibalizmus, a siker, a szorongás valahogy új formákat ölt ebben az akár kivételesnek is mondható, várhatóan sokak számára gyomorforgató komédiában.
Jegyár:
  • Faludi kártyával: 700 Ft
  • Kártya nélkül: 900 Ft