Félvilág – vetítéssel egybekötött közönségtalálkozó

2016. Február 19.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt február 19-én este 17.30 órakor az Art+Cinema Lugosi termébe, a Félvilág című film vetítéssel egybekötött közönségtalálkozójára.

December 30-án mutatta be a televízió Szász Attila Félvilág című tévéfilmjét, mely egy 1914-ben valóban megtörtént gyilkossági esetet dolgoz fel a főszerepben olyan kiváló magyar színészekkel, mint Gryllus Dorka, Kovács Patrícia, Kulka János és Döbrösi Laura.  Mágnás Elza esete hetekig tartotta lázban az I. világháború előtti Magyarországot és bár gyilkosait elfogták, az azóta eltelt száz évben újra s újra előkerült története, mely máig foglalkoztatja az embereket.

Félvilág

színes, magyar filmdráma

Rendezte: Szász Attila
Írta: Köbli Norbert
Szereplők: Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura, Kulka János, Sándor Péter, Bordán Irén
Hossz: 88 perc
Korhatár: Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott!

Ki ölte meg Mágnás Elzát és miért? Az I. világháború előtt hónapokig ez a kérdés tartotta lázban Budapestet, és foglalkoztatja száz év elteltével is a közvéleményt. Erről a rejtélyről lebbenti fel a fátylat a Félvilág, amely Mágnás Elza (KovácsPatrícia) utolsó napjait dolgozza fel. A félvilági életet élő kurtizán és bigott komornája, Rózsi (Gryllus Dorka), valamint a fiatal és naív cselédlány, Kató (Döbrösi Laura) között szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak (Kulka János és Sándor Péter), egészen a sokkoló végkifejletig.

Az eredetileg televíziós forgalmazásra készült filmet, a remek kritikai visszhang után  február 18-tól vetítik a hazai mozik, köztük azt az Art+Cinema is. Ennek apropóján invitálunk minden kedves érdeklődőt február 19-én este 18.00 órára a mozi Lugosi termébe, a film vetítésére és az utána következő közönségtalálkozóra, melyen részt vesz Szász Attila a film rendezője, Köbli Norbert forgatókönyvíró, valamint Kovács Patrícia, Döbrösi Laura és Kulka János.

A vetítés jegyárai:

  • Teljes árú: 1100 Ft
  • Diák: 900 Ft
  • Nyugdíjas: 800 Ft