Wind River- szeptember 7-től az Art+Cinemában!

Wind River – Gyilkos nyomon

Szeptember 7-től az Art+Cinemában!

 

A Wind River című amerikai thriller szeptember 7-én érkezik a hazai mozikba. Magyarországi forgalmazója a Vertigo Média. A forgalmazó olyan filmeket hozott már a nagyérdeműnek mint az Oscar-díjas Holdfény című film, az Én, Daniel Blake vagy a Kiéhezettek.

Taylor Sheriden második rendezése a Wind River – Gyilkos nyomon, a Sundance Filmfesztiválon debütált. Nagy sikerrel indult útnak az alkotás, a Karlovy Vary és a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválokon is szerzett díjakat. A Wind River – Gyilkos nyomon forgatókönyvét is a rendező, Taylor Sheridan jegyzi. A művész korábban olyan filmek forgatókönyvével vált méltán közkedveltté és világhírűvé, mint a Sicario – A bérgyilkos, illetve A préri urai. Utóbbiért Oscar-díjra is jelölték Sheridant, a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában.

A Wind River – Gyilkos nyomon főszerepében játszik a kétszeres Oscar-jelölt Jeremy Renner (Érkezés) és Elizabeth Olsen (Godzilla), akiket korábban már együtt láthattunk a vásznon a Bosszúállók: Ultron kora, és az Amerika Kapitány: Polgárháború című Marvel filmekben. Szintén főszerepben játszik a filmben Graham Greene, akit többek között a Halálsoron, a Die Hard- Az élet mindig drága, vagy a Farkasokkal táncoló című filmekben láthattunk korábban. A film egyik producere a Mélytengeri pokol című film rendezője Peter Berg. A film zenéje Warren Ellis nevéhez fűződik, kinek munkásságához olyan filmek zenéi köthetők, mint a Fékezhetetlen vagy a Mustang. Utóbbiért César- díjat is kapott. A filmet Ben Richardson fényképezte, a Csillagainkban a hiba című film kameramunkája is az ő nevét fémjelzi.

A Wind River- Gyilkos nyomon című thriller egy gyilkossági nyomozásról szól. Az Egyesült Államok egyik legelszigeteltebb térségében játszódik a történet, egy olyan közegben ahol a legtöbb bűncselekményt nem követi igazságszolgáltatás, hiszen a legtöbb bűnözőt sosem fogják el. A világtól elzárt Wind River indiánrezervátumban egy tinédzser lány holttestét találják meg. Amikor kiérkezik az FBI ügynök, hogy a bűnügy végére járjon, segítséget kap egy tapasztalt nyomkövető személyében. A nyomozás nehezen halad előre, hiszen a zárkózott és bizalmatlan helyi lakosok nem segítik az ügy felgöngyölítését. Vajon megtalálják a gyilkost? Egy ilyen elszigetelt és barbár, majdhogynem civilizálatlan környezetben hogy tud érvényesülni egy nagyvárosból érkezett FBI ügynök?

Gyertek moziba, és kiderül!

Wind River- Gyilkos nyomon. Szeptember 7-től az Art+Cinema műsorán!

Előzetes:

Képek:

Jeremy Renner és Gil Birmingham

 

Elizabeth Olsen

 

Jeremy Renner