Boszorkányokról Komolyan – Premier előtti vetítés és kerekasztal beszélgetés

2018.08.08.

Boszorkányokról Komolyan – Premier előtti vetítés és kerekasztal beszélgetés

 

Boszorkányokról Komolyan
megbélyegzésről, üldözésről, máglyáról meg egyebekről

A Nem vagyok boszorkány című film premier előtti vetítése + kerekasztalbeszélgetés Borbély Alexandrával, Oltai Katával és Papp Réka Kingával. Moderátor: Ott Anna

……………………………………………………………………………………………….

Nem vagyok boszorkány (I Am Not a Witch, 2017)

A 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon Hullámtörők-díjjal jutalmazott film.

Rungano Nyoni első játékfilmje a kilenc éves Shula történetét meséli el, akit egy banális véletlen miatt boszorkánysággal vádolnak meg és száműznek a faluból.

A faluban történt banális félreértés miatt a kilenc éves Shulát egy vándor-boszorkánytáborba száműzik, ahol két választása marad: a boszorkányközösség tagjává válik, vagy kecskévé változik.Miközben Shula próbál megbékélni új környezetével, egy kormányhivatalnok szárnyai alá veszi, annak reményében, hogy hasznot húzzon kiszolgáltatottságából. A kislánynak kell eldöntenie, hogy elfogadja-e a neki szánt sorsot avagy inkább ellenszegül.

Egy újkori boszorkányüldözés történetét filmesítette meg a zambiai születésű elsőfilmes forgatókönyvíró-rendező, Rungano Nyoni. A film a cannes-i Directors Fortnight szekciójában debütált, majd a BAFTA-t és a Brit Függetlenfilmes díjat is bezsebelte. Az idei SCOPE100 online fesztivál is ezt a filmet jelölte meg, mint a hazai közönség számára legérdekesebb európai művet. A történet a babonák és a rituálék kötelékébe ragadt, kegyetlen társadalom képét vázolja fel szatírikus humorral. David Gallego operatőr az Oscar-díjra jelölt A kígyó ölelése után ismét költői látványvilágot teremt.

Előzetes: https://youtu.be/qydXwZs03o8

……………………………………………………………………………………………….

Jegyár: 1100 FT
Jegyvásárlásra csak a helyszínen van lehetőség!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/217302242261488/