Elhallgatott történelem Filmklub | Rambo V

2019. szeptember 19., 18:00

Az Art+Cinema Elhallgatott történelem Filmklubjában a XX. század történelmi eseményeit igyekszünk új megvilágításba helyezni szakértő vendégek társaságában. A Filmklub első őszi eseményén az amerikai patrióta és vietnámi veterán, John Rambo világába kalauzoljuk nézőinket.

Moderátor, szakmai szervező: Kalmár László, történész
Szakértő vendég: Balázsy István filmideológus és Laska Pál forgatókönyvíró

Jegyár: 1100 Ft

RAMBO V – UTOLSÓ VÉR

Amerikai akciófilm, 100 perc, 2019.

John Rambo békésen próbálja élni a mindennapjait arizonai farmján, bár háborús múltjából felbukkanó belső démonaival továbbra is viaskodik. Egy nap azonban házvezetőnője, María unokáját elrabolják. Rambo felveszi a harcot a kegyetlen szex- és drogkereskedő mexikói kartellel, amely több lányt is fogságban tart. Segítője a halálos küzdelemben Carmen, aki a húga után kutat.

John Rambo legendás alakja ötödik alkalommal tér vissza a filmvászonra az elnyűhetetlen Sylvester Stallone (Rocky-filmek, Menekülés a győzelembe, Tango és Cash, Cliffhanger – Függő játszma, Szupercella, Creed: Apolló fia) alakításában. Az 1982-ben indult sorozat utolsó epizódjához érkezett, a félelmet nem ismerő vietnámi veterán ezúttal a mexikói drogkartelek ellen száll harcba. A forgatókönyvet is részben Stallone jegyzi, a film rendezője Adrian Grunberg (Börtönregény). Stallone mellett a főbb szerepekben Paz Vega (A szex és Lucia, Spangol – Magamat sem értem, Jobb, ha hallgatsz), Yvette Monreal (Simlis spinék) és Sergio Peris-Mencheta (A Kaptár: Túlvilág, Országúti bordély) látható.

Rendezte: Adrian Grunberg

Szereplők: Sylvester Stallone, Paz Vega, Louis Mandylor, Joaquín Cosio, Óscar Jaenada, Yvette Monreal, Adriana Barraza, Marco de la O, Sergio Peris-Mencheta