Elhallgatott történelem Filmklub | A legsötétebb óra

2019. december 12., 18 óra

Az Art+Cinema Elhallgatott történelem Filmklubjában a közelmúlt történelmi eseményeit igyekszünk új megvilágításba helyezni szakértő vendégek társaságában.

A Filmklub első téli eseményén ismét életrajzi filmmel készülünk: az A legsötétebb órában Winston Churchill II. világháborúban betöltött szerepét járjuk körbe, mialatt Gary Oldman kiváló alakítását is élvezhetjük.

Moderátor, szakmai szervező: Kalmár László történész
Szakértő vendég: Baranyi Tamás Péter, az Antal József Tudásközpont kutatási vezetője, történész, nemzetközi kapcsolatok szakértő

Jegyár: 500 Ft

Facebook esemény

A legsötétebb óra

Angol életrajzi dráma, 125 perc, 2017 | Darkest Hour

Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért.

A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülmények között nézett szembe legsötétebb órájával, lelkesítette fel a nemzetet, és próbálta megváltoztatni a történelem menetét.

Rendező: Joe Wright
Forgatókönyvíró: Anthony McCarten
Szereplők: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Ben Mendelsohn, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup, Nicholas Jones
Producer: Tim Bevan, Lisa Bruce, Eric Fellner, Anthony McCarten, Douglas Urbanski
Zene: Dario Marianelli
Operatőr: Bruno Delbonnel
Vágó: Valerio Bonelli