Zárójelentés

Magyar dráma, 118 perc, 2020

Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a szülőfalujába, és – a helyiek nagy örömére – körzeti orvosként kezd dolgozni.

A fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása megérinti a biztonságos környezetéből kiszakadt doktort, ám a faluban nemcsak pozitív élmények érik: olyan kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba is belekeveredik, amelyek nem engedik meg, hogy belefeledkezzen a múltidézésbe, vagy egy új élet gondolatával kísérletezzen. Stephanus a saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a jelennel.

A Mephistó-ért Oscar®-díjat nyert, több más filmjéért Oscar®-ra jelölt, Golden Globe®-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikerei legfontosabb alkotótársai, Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly, Koltai Lajos operatőr, valamint a hazai színészet legjava segítségével, készített új mozifilmet, amely ismét izgalmas, felkavaró és elgondolkodtató.

Bemutató dátuma: 2020. február 27.

Szereplők: Klaus Maria Brandauer, Udvaros Dorottya, Elek Ferenc, Martinovics Dorina, Eperjes Károly, Kovács Lajos, Stohl András, Andorai Péter, Kerekes Éva, Bálint András, Szirtes Ági, Orosz Ákos, Csákányi Eszter, Andor Tamás, Virga Tímea, Csomós Mari, Kárpáti Levente, Ráday Mihály, Barbinek Péter, Éless Béla

Rendező: Szabó István
Forgatókönyvíró: Szabó István
Producer: Pék Csaba Sándor, Pál Tőzsér Attila
Operatőr: Koltai Lajos
Vágó: Gothár Márton
Zene: Pacsay Attila
Látványtervező: Kentaur
Jelmeztervező: Szakács György