Pesti balhé

Magyar akció-vígjáték, 104 perc

Gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek – de szerencsére nem komolyodtak meg.

Marcell (Mészáros Béla) kivételével, aki kőgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihent agyú tréfacsinálók, mint voltak. És amikor a banda (Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor, Inotay Ákos) egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre.

De nincs tökéletes terv. Vagy hát: náluk biztos nincs. Egy profi bűnöző (Reviczky Gábor) bevonása után is csak káosz, kaland, küzdelem és sok béka mard. De ők épp az ilyen helyzeteket szeretik…

A Másnaposok szellemében készült, de hazai ízekkel és remek magyar színészekkel teli vígjáték a nyári moziszezon biztos befutójának ígérkezik.

Bemutató: 2020. július 30.

Rendezte: Lóth Balázs
Forgatókönyvíró: Inotay Ákos, Kis-Szabó Márk, Lóth Balázs
Szereplők: Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Reviczky Gábor, Mészáros Béla, Hegedűs D. Géza, Inotay Ákos, Jászberényi Gábor
Producer: Fülöp Péter, Hutlassa Barnabás
Zene: Gulya Róbert
Operatőr: Balázs István Balázs