A vadászat

2020. augusztus 28., 20:00 óra

A nemrég elvált Lucas egy vidám baráti társaság megbecsült tagja, gondoskodó apa, megbízható munkatárs. Egy óvodában dolgozik asszisztensként, szereti a munkáját, és a gyerekek, kollégák is kedvelik őt. Egyik kolléganőjével randizni kezd, és úgy tűnik, magánélete is mederbe kerül. A harmonikus hétköznapok azonban egy pillanat alatt omlanak össze egy apró füllentés hatására: az egyik kislány, legjobb barátja gyermeke az óvodában azt mondja, hogy Lucas tett vele valamit. A gyermeki hazugság visszafordíthatatlan károkat okozva szabadul el, a magára maradó, védtelen Lucas pedig értetlenül áll az események előtt.

Thomas Vinterberg, a Születésnap, a Submarino és a Kedves Wendy! filmek rendezője Mads Mikkelsen főszereplésével készített fullasztó drámát legbelső félelmeinkről. A rendező megtörtént gyerekpszichológiai eset alapján rendezte meg az A vadászatot, és elmondása szerint, a valóság annyira kegyetlen volt, hogy senki sem hinné el.

###

A vadászat | Jagten
Színes, feliratos, dán dráma, 115 perc

Rendezte: Thomas Vinterberg
Írta: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm
Szereplők: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp
Fényképezte: Charlotte Bruus Christensen
Vágó: Janus Billeskov Jansen, Anne Østerud
Producer: Sisse Graum Jørgensen, Morten Kaufmann, Thomas Vinterberg
Art besorolást kapott alkotás
Korhatár besorolás: Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott (IV.)

Jegyek 14 és 20 óra között a mozi pénztárában és online kaphatók 1 200 Ft-os (kedvezménnyel 1 000 Ft-os) áron: https://artpluszcinema.cinemamanager.hu/rendeles/jegyrendeles/350