Délidő
Western

High Noon
2024

Szereplők Gary Cooper, Grace Kelly, Thomas Mitchell, Lloyd Bridges, Katy Jurado, Otto Kruger, Lon Chaney Jr., Harry Morgan, Lee Van Cleef
Rendező Murray Waite
Premier 2024. június 26.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 25 perc
Szinkronizált változat ※ Hungarian-dubbed version without subtitles

–––

Zinnemann kedvenc filmje és egyben a hidegháborús korszak, sőt az egész westerntörténet egyik fő műve. A múlt századi fényképeket idéző híradószerűséggel és - hála az Oscar-díjjal kitüntetett, rendkívül feszes vágásnak - a feszültség végsőkig fokozásával tárja elénk a nyugalomba vonuló, megfáradt seriff drámáját, akit sorra magára hagynak a vadnyugati kisváros lakói, félvén a déli vonattal érkező börtönviselt bandita bosszújától."A film a lelkiismeretről szól. Szerintem nem western, csak történetesen a Vadnyugaton játszódik. Egy emberről szól, akinek menekülnie kell. Aztán egyszer csak megáll, és azt mondja: 'Nem tudom tovább csinálni. Vissza kell mennem.' És visszamegy, vállalja a következményeket a végsőkig."

–––

A town Marshal, despite the disagreements of his newlywed bride and the townspeople around him, must face a gang of deadly killers alone at "high noon" when the gang leader, an outlaw he "sent up" years ago, arrives on the noon train. (IMDb)

Hamarosan

A film jelenleg nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.